Benchmark Event

Benchmark Event är en årlig tillställning där vi uppmärksammar de privata och kommunala bostads- och fastighetsbolagen som av sina hyresgäster utsetts till de bästa hyresvärdarna.

Vinnare Kundkristallen | Benchmark Event 2017

För tolfte året i rad delades fastighetsbranschens prestigefyllda pris, ”Kundkristallen”, ut på Berns Salonger i Stockholm. Det är ett unikt pris där privata och kommunala fastighetsbolag tävlar i service och kvalitet. Alla nomineringar och vinnare är utsedda av hyresgästerna själva.

Kundkristallvinnarna tillkännagavs under Benchmark Event på Berns Salonger, torsdagen den 9 februari 2017. Vinnarna utsågs bland de stora och medelstora företag som under 2016 genomfört kundundersökningar tillsammans med AktivBo.

Priserna delas ut till de företag som gjort största förbättringen av sin service under 2016, samt till företagen med bästa totalresultat i kategorierna Service, Produkt och Profil. Vinnare utsågs för både bostäder och lokaler i olika kategorier och storleksklasser.

Högsta Serviceindex 2016:

  • Aranäs Fastigheter (500 – 2999 lägenheter)
  • AB Skövdebstäder OCH Stockholms Kooperativa Bostadsförening (3000 – 8999 lägenheter)
  • Svenska Bostäder (9000+ lägenheter)

Största lyft Serviceindex 2016:

  • Solporten Fastighets AB (500 – 2999 lägenheter)
  • AB SigtunaHem OCH Sandvikenhus (3000 – 8999 lägenheter)
  • Bostadsbolaget (9000+ lägenheter)

Högsta Produktindex 2016:

Rapp Fastigheter AB

Högsta Profil 2016:

AB Skövdebostäder

Största lyft Serviceindex Lokaler 2016:

Savills / IF Metall

Högsta Serviceindex Lokaler 2016:

Ernst Rosén

Hederskristallen:

Einar Mattsson

Motivering: ”Oavsett om det gäller att bygga för nya kunder, eller ta hand om befintliga, är det kvalitet som genomsyrar detta anrika byggmästarföretag. Deras starka varumärke vilar på en grund av långsiktighet, omtanke och engagemang. Genom att satsa på service och förvaltning har man också framgångsrikt förvärvat och utvecklat ett miljonprogramsområde. Einar Mattsson kombinerar tradition med innovation och är ett föredöme för branschen.”

Om Benchmark Event

Det är viktigt, och roligt, att belöna hårt och bra arbete. Fyllda kalendrar, deadlines och fokus på det dagliga arbetet gör dock att man alltför ofta glömmer bort detta. Benchmark Event är en årlig tillställning där vi uppmärksammar de privata och kommunala bostads- och fastighetsbolagen som av sina hyresgäster utsetts till de bästa hyresvärdarna. Kontinuerliga jämförelser skapar drivkraft, både internt och för hela branschen.

Priserna delas ut till de företag som gjort största förbättringen av sin service, jämfört med den förra mätningen, samt till företagen med bästa totalresultat i kategorierna Service, Produkt och Profil. Vinnare utses i olika kategorier och klasser.

Syftet med Benchmark Event är både att lyfta fram de hyresvärdar som prioriterar sina kunder och satsar på en hög kvalitet, samt att skapa en plattform för erfarenhetsutbyten.

Det görs fantastiska insatser hela tiden och det finns dessutom en vilja att dela med sig kunskapen till branschkollegor, även internationellt. Våra tyska och österrikiska kundföretag är exempelvis mycket nyfikna på hur svenska bostadsföretag arbetar med sin kundservice.

Förutom vårt största event på Berns Salonger i Stockholm, genomför vi ett antal olika mindre events och träffar runt om i Sverige och Tyskland.

AktivBo är specialister i bostads- och fastighetsbranschen och arbetar aktivt med att profilera vikten av kundnöjdhet. Vi ser det som en viktig del i vårt uppdrag att lyfta fram våra kundbolag på olika sätt, inte minst för att stödja best practice och förenkla nätverkande i branschen.

Bilder från Benchmark Event 2017