Benchmark Event

Benchmark Event är en årlig tillställning där vi uppmärksammar de privata och kommunala bostads- och fastighetsbolagen som av sina hyresgäster utsetts till de bästa hyresvärdarna.

Om Benchmark Event

Det är viktigt, och roligt, att belöna hårt och bra arbete. Fyllda kalendrar, deadlines och fokus på det dagliga arbetet gör dock att man alltför ofta glömmer bort detta. Benchmark Event är en årlig tillställning där vi uppmärksammar de privata och kommunala bostads- och fastighetsbolagen som av sina hyresgäster utsetts till de bästa hyresvärdarna. Kontinuerliga jämförelser skapar drivkraft, både internt och för hela branschen.

Priserna delas ut till de företag som gjort största förbättringen av sin service, jämfört med den förra mätningen, samt till företagen med bästa totalresultat i kategorierna Service, Produkt och Profil. Vinnare utses i olika kategorier och klasser.

Syftet med Benchmark Event är både att lyfta fram de hyresvärdar som prioriterar sina kunder och satsar på en hög kvalitet, samt att skapa en plattform för erfarenhetsutbyten.

Det görs fantastiska insatser hela tiden och det finns dessutom en vilja att dela med sig kunskapen till branschkollegor, även internationellt. Våra tyska och österrikiska kundföretag är exempelvis mycket nyfikna på hur svenska bostadsföretag arbetar med sin kundservice.

Förutom vårt största event på Berns Salonger i Stockholm, genomför vi ett antal olika mindre events och träffar runt om i Sverige och Tyskland.

AktivBo är specialister i bostads- och fastighetsbranschen och arbetar aktivt med att profilera vikten av kundnöjdhet. Vi ser det som en viktig del i vårt uppdrag att lyfta fram våra kundbolag på olika sätt, inte minst för att stödja best practice och förenkla nätverkande i branschen.

9 februari

Om kommande eventet

Torsdagen den 9 februari är det dags för Benchmark Event 2017! Enligt sedvanligt manér kommer då Sveriges bästa hyresvärdar att koras. Givetvis är det kunderna och hyresgästerna själva som bestämmer vilka de är. Vi utlovar spännande seminarier och erfarenhetsutbyten med branschkollegor.

På den här sidan kan du följa upptakten inför det kommande eventet.

PROGRAM

13:00 Kaffe, mingel, fotografering

14:00 Välkomnande och inledning

14:30 SOCIAL HÅLLBARHET: RÄTT OCH VIST, Kicki Björklund, VD, Bostadsbolaget

15:10 TRYGGT, TRIVSAMT OCH TRÅKIGT, Eva Nordström, VD, Claes Göthman, Förvaltningschef, Stockholms Kooperativa Bostadsförening

15:40 ATT LEDA FÖR UTVECKLING, Fredrik Törnqvist, VD, AB Stångåstaden

16:10 Kaffe

16:50 DEN DIGITALA FÖRÄNDRINGEN, Gustaf Josefsson, Entreprenör, Innovationsstrateg, Framtidsfilosof

17:30 Förfriskningar och mingel

18:15 Prisutdelning KUNDKRISTALLEN

19:00 Middag

Vinnare Kundkristallen | Benchmark Event 2016

För elfte året i rad delades fastighetsbranschens prestigefyllda pris, ”Kundkristallen”, ut på Berns Salonger i Stockholm, torsdagen den 11 februari 2016. Alla nomineringar och vinnare är utsedda av hyresgästerna själva. Vinnarna utsågs bland de stora och medelstora företag som under 2015 genomfört kundundersökningar tillsammans med AktivBo.

Årets Benchmark Event gästades av över 250 deltagare och förutom prisutdelningen innehöll dagen seminarier där Botkyrkabyggen, Olofströmshus, Ikano Bostad och Fastighets AB L E Lundberg var några av talarna.

Högsta Serviceindex 2015

 • Aranäs Fastigheter (500 – 2999 lägenheter)
 • AB Skövdebostäder (3000 – 8999 lägenheter)
 • AB Stångåstaden (9000+ lägenheter)

Högsta Produktindex 2015:

 • AB Skövdebostäder

Största lyft Serviceindex 2015:

 • AB Nykvarnsbostäder och Senäte (500 – 2999 lägenheter)
 • Wallenstam AB (3000 – 8999 lägenheter)
 • Hyresbostäder i Norrköping AB (9000+ lägenheter)

Högsta Profil 2015:

 • AB Skövdebostäder

Största lyft Serviceindex Lokaler 2015:

 • Elof Hansson Fastigheter

Högsta Serviceindex Lokaler 2015:

 • Aranäs Fastigheter

Hederskristallen:

 • Fastighets AB L E Lundberg

Motivering: ”Att behandla sina hyresgäster som viktiga prioriterade kunder är en självklarhet för Fastighets AB L E Lundberg. Man genomför kontinuerligt undersökningar och använder kundernas synpunkter på ett föredömligt sätt i verksamhetsstyrningen. Tack vare en extremt hög och jämn kvalitet i hela beståndet, utmärker man sig årligen som ett av Sveriges bästa bostadsföretag.”

Bilder från Benchmark Event 2016